Kombi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Kombi alırken nelere dikkat etmeliyim? Evlerimizde, ofislerimizde ve hatta gündelik yaşantımızın parçası haline gelmiş tüm kapalı alanlarda, ısınma ve sıcak su ihtiyaçlarımızın en önemli demirbaşı kombilerdir. Bu cihazlar, yaşantımızı daha konforlu hale getirirler.
Kombilerin işlevlerine bağlı olarak birçok çeşidi bulunmaktadır. Piyasada çok sayıda farklı model ve fonksiyona sahip kombi bulunması müşterilerin aklını karıştırmaktadır. İşlevselliklerinin yanı sıra bu cihazlar elektrik, gaz ve su ile çalışan kombiler olarak da kategorize edilebilmektedir.
Firmamız, sizler için;
- Doğru Kombi Seçimi Nasıl Yapılır?
- Kombi Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Gibi soruların yanıtlarını bu yazıda derledi.
Peki;
Doğru Kombi Seçimi Nasıl Yapılır?
Kombi almaya karar veren kişilerin öncelikle ortam ihtiyaçları ile kendi ihtiyaçlarını iyi analiz etmeleri gerekir. Örneğin; eviniz için kombi arayışınıza girdiğinizde evin cephesi, büyüklüğü, ısı yalıtım durumu, yüksekliği, oda ve banyo sayısı gibi durumları değerlendirmeye tabi tutmalısınız.
Kombi seçilen ortamın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda kombi alan büyüklüğü hesabı yapılmalıdır. Bu hesap için basit bir formül bulunur.
A= Alan (m2) X H= Yükseklik (m) X K= Bölge katsayısı = kombi kalori hesabı
Bu formül ile ideal kombi kapasitesine ulaşmak oldukça basittir. Ancak, metrekare hesabı ile kombi seçimi yaparken aşağıdaki örnekleri de göz önünde bulundurabilirsiniz.
- 160 metrekareye kadar olan alanlar için (24kW) 20.000 kcal/saat
- 200 metrekareye kadar olan alanlar için (30kW) 26.000 kcal/saat
- 200 metrekare ve üzeri alanlar için (35kW) 30.000 kcal/saat
Uygun kombi seçimi için esas alınan bu temel kriterlerin yanı sıra petek boyu ve alana takılan petek sayısı da oldukça önemlidir. Çünkü; radyatörlerin uzunluklarının artması, cihazdan maksimum ısıtma verimi alınmasını sağlar. Peteklerinizin uzunluklarına göre yapacağınız kombi seçimi ile sizin için ideal cihaza ulaşabilirsiniz.
Radyatör uzunluğuna göre kombi seçimi;
- Radyatör uzunluğu 5 – 9 metre arası olan alanlar için kombi kapasitesi= 20.000 kcal/saat
- Radyatör uzunluğu 9 – 13 metre arası olan alanlar için kombi kapasitesi= 26.000 kcal/saat,
- Radyatör uzunluğu 13 metre ve üzeri olan alanlar için kombi kapasitesi= 30.000 kcal/saat
Gibi esasları dikkate alarak kolaylıkla en doğru kombi seçimini yapabilirsiniz.
Kombi Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kombi seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek kapasite ve özelliklere sahip cihazı bulmaktır. Yukarıda bahsettiğimiz tüm formül ve hesapları dikkate alarak kendiniz ve kullanacağınız alan için en uygun kombiyi kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Peki, kapasite ve özellikleri barındıran kombiler arasında “seçim yaparken nelere dikkat edilmelidir” gelin maddeler halinde göz atalım.
- Kombi seçimi yapılırken, kendini kanıtlamış, güvenilir markalara yönelmek gerekir. Markanın bilinirliğinden ziyade, kullanıcı yorumları dikkate alınmalıdır.
- Elektrik ve gaz konusunda tasarruf sağlayan cihazlara öncelik verilmelidir.
- Tercih edilen kombi için yetkili servis sayısı ve bölgeye uzaklığı göz önünde bulundurulmalıdır.
- TSE, CE, ISO 9002 standartlarına uygun, garantili ürünler tercih edilmelidir.
- Kullanım kolaylığı avantajı sunan, işlevsel ancak basit ve anlaşılır cihazlara yönelmek gerekir.
- Kombinin montajının yapılacağı alan dikkate alınarak, uygun boyutlarda cihazlar tercih edilmelidir.
- İç teçhizatı plastik ürünlerden oluşan cihazlardan kaçınılmalı, ayrıca seçilen kombi için yedek parça piyasa araştırması önceden yapılmalıdır.
- Fiyat- performans ürünü olan cihazlara öncelik verimelidir.
- Yoğuşmalı, hermetik ve bacalı kombiler arasında, şartlar göz önünde bulundurularak en uygun olanı seçilmelidir. Aynı şekilde yoğuşmalı ve ful yoğuşmalı cihazlar arasında da doğru seçim yapılmalıdır.
İletişim numaralarımızdan firmamıza ulaşarak size en uygun kombi seçimi için destek alabilirsiniz.